Nieuw assortiment bij de HEMA
NOS Nieuws

Hema lijdt 189 miljoen verlies

De Hema blijft last houden van economische tegenwind. Het afgelopen jaar is het verlies opgelopen tot 189,2 miljoen euro. Het bedrijf moest vooral verlies nemen op onverkochte voorraden. Winterkleding bleef het afgelopen jaar in de rekken hangen omdat het warm was in september en oktober. Ook de reorganisatie van het winkelbedrijf kostte extra geld. En voor de ombouw van de winkels moest diep in de buidel worden getast.

De Nederlandse consument is terughoudend en selectief, laat Tjeerd Jegen, de topman van Hema, weten. De omzet in de winkels in Nederland daalde met meer dan 4 procent tot 846 miljoen euro. De winkels in Frankrijk, Madrid en Londen draaien goed en ook via internet verkoopt Hema meer dan een jaar geleden.

Ombouw

Dit jaar wil het bedrijf zich vooral richten op het verbeteren van de winkels in Nederland. Zo moeten producten sneller in de schappen liggen. Verder wil het bedrijf het aanbod van goedkopere spullen vergroten en meer cadeau-artikelen gaan verkopen.

Naar aanleiding van de teleurstellende cijfers en ontwikkelingen stapte topman Ronald van Zetten begin april op. Ook financieel directeur Ad Walter kondigde vandaag aan te vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl