United-coach Louis van Gaal kreeg de lachers op zijn hand
NOS Voetbal

Van Gaal steelt de show op United-gala

Louis van Gaal heeft op het Speler van het Jaar-gala van Manchester United een bijzondere speech gehouden. In de acht minuten durende toespraak blikt de Nederlandse manager op ludieke en spraakmakende wijze terug op het seizoen van United.

Engelse media noemen de speech 'bizar' en 'episch' en schrijven dat Van Gaal 'de show steelt'. "Het is altijd moeilijk om terug te blikken op het seizoen", begon de 63-jarige Van Gaal toen hij de microfoon in handen kreeg.

"Als je het seizoen begint met 13 punten uit 10 wedstrijden en je bent de manager van de grootste club, dan verwacht je dat je niet geliefd bent bij de fans. Ik ben ook een mens en ik weet hoe dat gaat bij een grote club. Toen ik het stadion inliep tijdens de elfde wedstrijd, wist ik niet hoe ik me moest gedragen. Maar toen gingen de fans staan en applaudisseren. En ik dacht bij mezelf: hoe is dit mogelijk? Hoe is het mogelijk dat de fans mij steunen?"

Vierde plaats

Van Gaal is met nog één wedstrijd te spelen in de Premier League verzekerd van de vierde plek. De derde plaats is alleen nog mogelijk als Arsenal, dat nog twee duels te goed heeft, de laatste twee wedstrijden verliest. "We waren dichtbij dit jaar. We hadden kampioen kunnen worden", sprak Van Gaal op het gala, waar David de Gea als beste speler werd gekozen.

Van Gaal kreeg de lachers op zijn hand in de zaal en op Twitter. "Ik denk dat hij ervan genoot. Uiteraard maken we hem vaak mee, dus we weten hoe hij zich kan gedragen", zei United-aanvaller Juan Mata.

Oud-speler Gary Neville vond het geweldig: "Ik kom niet meer bij. Geweldig entertainment! Een van de beste en grappigste minuten die ik ooit heb gehad!" Michael Vaughan, ex-aanvoerder van het Engelse cricketteam, noemt het de beste speech aller tijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl