NOS Voetbal

'Van Praag trekt zich terug als kandidaat FIFA-voorzitter'

Van Praag kiest ervoor te zwijgen

Michael van Praag trekt zich zo goed als zeker terug als kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap, meldt de Volkskrant op basis van bronnen bij de FIFA.

De KNVB-voorzitter zou ruimte willen maken voor de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, die de afgelopen maanden meer steun vergaarde onder de 209 bij de wereldvoetbalbond aangesloten landen.

Krachten bundelen

Waarschijnlijk geeft ook Luis Figo de strijd op en stopt hij met zijn campagne. Ali bin Al-Hussein zou in dat geval de enige overgebleven rivaal zijn van Blatter.

De drie tegenkandidaten bundelen volgens de Volkskrant hun krachten om te voorkomen dat Blatter volgende week wordt herkozen. De drie tegenkandidaten van Blatter zouden dit besluit donderdag gaan toelichten.

Gemeenschappelijk doel

Een woordvoerder van het team rond Van Praag bevestigt dat de drie uitdagers van de huidige voorzitter Sepp Blatter de krachten willen bundelen, maar welke kandidaat naar voren wordt geschoven is nog niet naar buiten gebracht.

"Zoals reeds bekend, was een discussie tussen de kandidaten over een eventuele krachtenbundeling voorzien. Het gemeenschappelijke doel is verandering teweegbrengen bij FIFA. Het is goed dat daar een steeds bredere internationale coalitie voor is. Daar is het ons nu om te doen, het is wat ons betreft nu te prematuur om te spreken over welke kandidaat de beste papieren heeft", aldus de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl