Hamza Hamzaoglu plaatst zich met Galatasaray voor de Turkse bekerfinale

Galatasaray naar Turkse bekerfinale

Galatasaray heeft ondanks een 2-1 nederlaag tegen Sivasspor beslag gelegd op een plaats in de Turkse bekerfinale. Op 30 april had de bekerhouder de heenwedstrijd met 4-1 gewonnen.

Coach Hamza Hamzaoglu gunde met het oog op de competitie verschillende basiskrachten, onder wie Wesley Sneijder, rust. Het B-team kwam door goals van Batuhan Karadeniz op een 2-0 achterstand en de thuisploeg had daarmee nog één goal nodig om door te gaan. Emre Çolak zorgde zes minuten voor tijd vanaf de strafschopstip echter voor de enige goal van Galatasaray.

Finale met gevolgen voor Oranje

In de finale op 3 juni treft Galatasaray de winnaar van de confrontatie tussen Fenerbahçe en Bursaspor. De ploeg van Dirk Kuijt won het uitduel al met 2-1 en kan zich donderdag in eigen huis voor de eindstrijd plaatsen. Fenerbahçe is met koploper Galatasaray, dat drie punten meer heeft, ook nog verwikkeld in de strijd om de landstitel.

Sneijder mist door de plaatsing voor de finale een deel van de voorbereiding van Oranje op de vriendschappelijke interland tegen Verenigde Staten (5 juni) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (12 juni).