Trijntje poseert voor fotografen
NOS Nieuws

Internationale journalisten zien Trijntje al in de finale

Als het aan de journalisten op het Eurovisie Songfestival ligt, gaat Trijntje Oosterhuis door naar de finale met haar nummer Walk Along. In een peiling onder verslaggevers staat Nederland op de achtste plaats, hoog genoeg voor een plek in de show van zaterdag.

"Je ziet echt dat ze een goede artiest is, met veel ervaring", zegt Julia Varela Ruano. Ze verzorgt het commentaar op de Spaanse televisie. "Trijntje is een goede zangeres. De mensen vinden haar leuk en de jury vast ook."

Julia Varela Ruano, de Spaanse televisie-commentator

Ze 'ownt' het podium niet helemaal.

Karen Fricker, verslaggever Irish Times

Karen Fricker, die werkt voor de Irish Times, vindt ook dat Trijntje "een fantastische stem heeft" en "een catchy nummer". Wel vindt ze dat de Nederlandse te weinig uitstraling heeft. "Ze blijft op het podium de hele tijd op dezelfde plek staan. Ze ownt het podium niet helemaal."

Palina Sjoemitskaja uit Wit-Rusland vindt ook dat het optreden van Trijntje niet helemaal overkomt. "Als de camera uit is, lacht ze en is heel aantrekkelijk, maar op het podium speelt ze haar rol en is ze wat koeler."

Karen Fricker van de Irish Times

'Ik zou op haar stemmen'

De Wit-Russin is wel enthousiast over Walk Along. "Als je een stukje van het lied hoort, weet je meteen welk nummer het is", zegt ze.

De drie journalistes denken allemaal dat Trijntje de finale haalt, ondanks dat Nederland er slecht voor staat bij de bookmakers. "Ik zou op haar stemmen", aldus Sjoemitskaja.

Peiling

Dit zijn de landen die volgens de peiling onder 642 journalisten doorgaan naar de finale:

- Estland
- Rusland
- België
- Griekenland
- Servië
- Georgië
- Roemenië
- Nederland
- Denemarken
- Armenië

Palina Sjoemitskaja doet verslag voor Wit-Russische media

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl