NOS Nieuws

De wonderbaarlijke hereniging van twee adoptiezusjes

Twee zussen herenigd

Een bijzondere hereniging in New York. Twee zussen die elkaar niet kenden, ontmoetten elkaar voor het eerst in de collegebanken.

Lizzy en Kate, geboren in Florida, waren als baby door hun moeder afgestaan voor adoptie. De vrouw kon de meisjes niet opvoeden wegens verslavingsproblemen en een dakloos bestaan.

Lizzy en Kate groeiden gescheiden van elkaar op. De een in New Jersey, de ander in Iowa. Ze hadden geen weet van elkaar, en dat veranderde eigenlijk hun hele leven niet. Kate en Lizzie trouwden en vonden een baan in hun thuisstaat.

Creatief schrijven

Wel droomden ze allebei om ooit nog eens een studie creatief schrijven te volgen. Dus trokken ze de stoute schoenen aan en schreven zich in bij Columbia University in New York City. Ze kwamen stomtoevallig bij elkaar in de klas.

Tijdens een introductierondje vertelde Lizzie aan haar mede-studenten dat ze geadopteerd was en uit Florida kwam. Ze vertelde daarbij meer details die Kate herkende uit haar eigen zoektocht naar haar moeder (en dus over Lizzies moeder).

Aanvankelijk twijfelde Kate om Lizzie al te persoonlijke vragen te stellen. Maar ze deed het toch, om te concluderen: "we zijn zussen". Deze week vierden ze hun afgeronde studie, maar nog meer hun wonderbaarlijke hereniging. Samen met hun biologische moeder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl