NOS Nieuws

Ballast Nedam in overnamegesprekken

Ballast Nedam is in verkennende gesprekken met verschillende buitenlandse partijen over een overname, meldt het noodlijdende bouwbedrijf. De uitkomst van de gesprekken is "onzeker".

Door het bericht is het aandeel Ballast Nedam één van de grootste stijgers op de beurs met een koerswinst van meer dan 10 procent.

Ballast Nedam noemt geen namen. Wel omschrijft het een van de partijen. Dat bedrijf was eind vorig jaar ook al in gesprek over een overname, zegt de bouwer. Twee weken geleden, bij de jaarcijfers, maakte Ballast Nedam bekend dat deze partij in gesprek was om een deel van de infrastructuuractiviteiten over te nemen. Maar nu heeft het dus weer interesse in Ballast Nedam als geheel.

Drukke handel in aandeel

Ballast Nedam wijst verder op de drukke handel in het aandeel sinds het bedrijf eind april een reddingsplan presenteerde en de jaarcijfers bekendmaakte. Grootaandeelhouder Hurks verkleinde het belang van 18 naar 1 procent. De koers daalde van zo'n 2,80 euro eind april naar 1,20 euro.

Een woordvoerder wil niets zeggen over de verdere gang van zaken. Wel wijst ze erop dat de agenda van de aandeelhoudersvergadering eind juni niet gewijzigd is. Het bedrijf verwacht er dus zelf niet uit te zijn voor die tijd.

De bouwer uit Nieuwegein ging bijna failliet door grote verliezen op wegenprojecten bij de A15 in de Rotterdamse haven en de A2 bij Maastricht. Eind april werd het bedrijf gered door een akkoord met de banken en partners bij deze probleemprojecten. Over 2014 leed het bedrijf een verlies van ruim 100 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl