De Britse royals gisteren bij een bloemenshow in Londen
NOS Nieuws

Prins Charles ontmoet Sinn Fein-leider Gerry Adams

Prins Charles heeft vandaag in Ierland een ontmoeting met Sinn Fein-voormannen Gerry Adams en Martin McGuinness. De partij Sinn Fein heeft sterke banden met de IRA, de organisatie die in 1979 verantwoordelijk was voor de moordaanslag op Charles' oudoom Lord Mountbatten.

Charles en zijn vrouw Camilla beginnen vandaag aan een vierdaags bezoek aan Ierland. Gerry Adams en Martin McGuinness zijn met andere politici in Galway om Charles en Camilla te ontvangen.

Het is niet de eerste keer dat een Sinn Fein-leider een lid van het Britse koningshuis de hand schudt. Dat deed McGuinness drie jaar geleden al met koningin Elizabeth. Volgens een woordvoerder van Sinn Fein is de ontmoeting van vandaag bedoeld om het proces van verzoening en herstel te bevorderen.

Aanslag

Charles en Camilla gaan tijdens hun bezoek aan Ierland ook naar de plaats waar Lord Mountbatten op zijn boot werd opgeblazen.

Vorige week werden in Ierland zes mannen aangehouden die mogelijk een aanslag op prins Charles wilden plegen. De zes zouden banden hebben met de splintergroeperingen Continuity IRA en Real IRA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl