NOS Nieuws

Telegraaf gewijd aan Paradijs: we zijn allemaal Sjuul

Drukkers beraden zich nog op actie bij Telegraaf

Ondanks de onrust bij De Telegraaf na het vertrek van hoofdredacteur Sjuul Paradijs, is de krant vanochtend toch verschenen.

De drukkers waren bereid eventuele acties van de redactie te ondersteunen. Maar dat blijkt niet nodig, want de redactie heeft van de krant van vandaag een eerbetoon aan Paradijs gemaakt.

De voorpagina wordt gedomineerd door een foto van Paradijs, met in chocoladeletters de tekst: Sjuul, deze krant is voor jou. Daarboven staat de tekst: "redactie verbijsterd, overvallen en verdrietig". Onderin staat: "We zijn allemaal een beetje Sjuul".

De drukkers van De Telegraaf waren gisteravond bijeen om te bespreken wat ze gaan doen. Ze hadden Paradijs uitgenodigd om langs te komen. Maar de directie van TMG zou hem gezegd hebben dat hij niet mocht gaan.

Daar zijn de drukkers verbolgen over, maar ze vinden het mooi dat de krant aan Paradijs wordt gewijd. "Sjuul was ook een man die voor z'n abonnees stond. Daarom werd gewoon een krant gemaakt. Wat de rest van de week betreft kunnen we dat niet helemaal garanderen", zegt een woordvoerder van de drukkers.

De drukkers zijn gealarmeerd door het vertrek van Paradijs. Ze vrezen dat er meer dan honderd banen verdwijnen bij de drukkerij, omdat TMG het drukken van de krant niet als kerntaak beschouwt. "Nu Sjuul weg is, is het misschien makkelijker voor TMG om knopen door te hakken. Sjuul had een hart voor de drukkerij."

Voorpagina Telegraaf 'Sjuul, deze krant is voor jou'

Vuur aan de schenen

Een van de waarnemende hoofdredacteuren, Jan-Kees Emmer, zegt dat de redactie geschokt is. "De sfeer wisselt van emotioneel tot woedend. Het gevoel heerst dat de hoofdredacteur is afgepakt."

Bij de bijeenkomst gistermiddag heeft de redactie volgens Emmer de directie van TMG het vuur na aan de schenen gelegd. Maar de directie en Sjuul Paradijs hebben onderling afgesproken niets naar buiten te brengen over de reden van het vertrek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl