NOS Nieuws

Krokodil valt kitesurfer aan

Een kitesurfer is in het noorden van Australië ternauwernood ontsnapt aan een krokodil. De man was honderd meter voor de kust van Darwin aan het surfen toen de wind wegviel. Terwijl hij op zijn board wachtte tot de wind zou aantrekken, beet de 2,5 meter lange krokodil hem in zijn rechterschouder.

De man wist dankzij zijn kite te ontsnappen. Door de weerstand van de vlieger lukte het de krokodil niet om de man onder water te trekken. Het roofdier liet zijn prooi los toen de man een vinger in het oog van de krokodil stak.

Schild

Maar daarmee was het gevaar nog niet voorbij. Terwijl de man naar de kust zwom, werd hij meerdere keren aangevallen. Hij gebruikte zijn board als schild. De kitesurfer is met bijtwonden in zijn schouder en op zijn rug naar het ziekenhuis gebracht. Hoewel hij flink is geschrokken, is hij van plan om in de toekomst gewoon weer op zijn kite te stappen.

Zoutwaterkrokodillen komen veel voor in het noorden van Australië. Het zijn geduchte roofdieren die tot wel zeven meter lang kunnen worden. Elk jaar maken de 'salties' een of twee dodelijke slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl