Demonstranten zetten een tent op voor het regeringsgebouw in Skopje
NOS Nieuws

Tenten bij regeringsgebouw Skopje

In de Macedonische hoofdstad Skopje hebben honderden tegenstanders van premier Nikola Gruevski tenten opgezet bij het regeringsgebouw. Demonstranten hebben gezegd dat ze zullen doorgaan met hun protesten tot de regering opstapt.

Gisteren gingen tienduizenden Macedoniërs de straat op. Gevreesd werd dat de demonstratie uit de hand zou lopen, maar die verliep vreedzaam. Aanhangers van Gruevski hebben aangekondigd vandaag een eigen demonstratie te organiseren.

Campingtafeltje

Volgens de BBC zat oppositieleider Zoran Zaev aan een campingtafeltje te praten met demonstranten. Hij zei de nacht door te brengen op het plein voor het regeringsgebouw. Tegen het internationale persbureau AP heeft Zaev gezegd dat hij vandaag een ontmoeting heeft met Gruevski.

Er wordt al weken gedemonstreerd in Macedonië. De protesten groeiden nadat Zaev geluidsopnamen had vrijgegeven waaruit volgens hem blijkt dat de regering geprobeerd heeft om de moord op een demonstrant te verhullen. Gruevski ontkent dat. Een minister en de veiligheidschef van de politie werden ontslagen vanwege de affaire.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl