Maria Sjarapova haalde geen hoog niveau
NOS Sport

Matige Sjarapova op karakter naar toernooiwinst

Zonder te overtuigen heeft Maria Sjarapova de titel op het WTA-toernooi van Rome veroverd. De Russin worstelde twee sets opzichtig met zichzelf, maakte veel onnodige fouten, maar versloeg Carla Suárez Navarro wel op de voor haar zo karakteristieke wijze: 4-6, 7-5, 6-1.

Lange tijd maakte Sjarapova een zeer onzekere indruk. Ze moest voor het eerst dit toernooi een set afstaan en zocht veelvuldig contact met haar coach Sven Groeneveld. De Nederlander was verbaal nadrukkelijk aanwezig vanaf de tribune.

In de tweede set nam Sjarapova een 5-3 voorsprong, maar opnieuw slopen er veel slordigheden in haar spel. Nadat Sjarapova op 6-5 op love opnieuw een break had geplaatst, was het verzet van de Spaanse volledig gebroken.

Derde Rome-titel

Na ruim tweeënhalf uur zwoegen was de toernooiwinst een feit voor Sjarapova, die het toernooi ook al in 2011 en 2012 wist te winnen. De laatste twee jaar ging de eindzege naar Serena Williams.

Sjarapova herstelde zich in Rome van een matige reeks toernooien. Zo strandde ze in Miami en Stuttgart in de openingsronde. Vorige week liet ze in Madrid al zien steeds beter in vorm te raken in aanloop naar Roland Garros, waar ze haar titel verdedigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl