Roger Federer ontvangt de felicitaties van Stan Wawrinka
NOS Sport

Federer wint Zwitsers onderonsje in Rome

Roger Federer heeft ten koste van Stan Wawrinka de finale bereikt van het masterstoernooi van Rome. De Zwitser kwam tegen zijn landgenoot met 3-0 achter, maar gunde hem in het restant van de partij nog maar drie games: 6-4, 6-2.

Vooral het slotoffensief van Federer was indrukwekkend. Van de laatste dertig punten won hij er maar liefst 25, al leek Wawrinka niet helemaal meer bij de les.

Het was alweer de achttiende ontmoeting tussen beide Zwitsers en Wawrinka won er slechts twee. Vorig jaar was hij in de finale van het masterstoernooi in Monte Carlo te sterk voor Federer.

Primeur

Federer, die zich in de eerste set nog drukmaakte om de staat van de baan, mikt in Rome op zijn eerste masterstitel op het Italiaanse gravel. Zondag staat hij in de eindstrijd tegenover Novak Djokovic, die dit seizoen nog ongeslagen is op mastersniveau.

Twee keer eerder stonden Federer en Djokovic dit jaar tegenover elkaar en beiden wonnen één wedstrijd. Federer was de sterkste in Dubai, Djokovic zegevierde in Indian Wells.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl