Claudio Marchisio nam de 2-1 voor zijn rekening
NOS Voetbal

Morata bezorgt Juventus zege op Inter

Drie dagen na de plaatsing voor de eindstrijd van de Champions League heeft Alvaro Morata opnieuw zijn waarde bewezen voor Juventus. In Milaan maakte hij tegen Internazionale het winnende doelpunt: 1-2.

Morata was woensdag nog de grote man aan de zijde van Juve, door tegen Real Madrid (1-1) het belangrijke uitdoelpunt voor zijn rekening te nemen.

Zeven minuten voor tijd blunderde Inter-doelman Samir Handanovic, door een matig schot van Morata niet te pareren. Mauro Icardi had de gastheren na amper tien minuten op voorsprong geschoten, vlak voor rust deed Claudio Marchisio iets terug vanaf elf meter.

Topspelers

Juventus, dat al enkele weken geleden de landstitel veroverde, spaarde enkele topspelers in de zogenaamde Derby d'Italia, maar daar wist Inter niet van te profiteren. De Milanezen deden slechte zaken met het oog op plaatsing voor de Europa League. De ploeg blijft achtste op drie punten van Fiorentina, dat vijfde (Europa League) staat.

Rentree De Vrij bij winnend Lazio

Lazio boekte een nipte uitzege (1-0) op Sampdoria en passeert daarom stadgenoot AS Roma weer. Santiago Gentiletti maakte het enige doelpunt van de avond.

Na een absentie van ruim een maand door een knieblessure maakte Stefan de Vrij bij Lazio zijn rentree. De oud-Feyenoorder mocht een kwartier voor tijd invallen.

Zondag kan AS Roma de tweede plek alweer overnemen als het thuis weet te winnen van Udinese. De tweede plek is goed voor plaatsing voor de Champions League.

Uitgerekend Lazio en Roma treffen elkaar volgend weekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl