Een tuinfeest op Buckingham Palace, hier met koningin Elizabeth
NOS Nieuws

Britse vrouwen lopen feest in paleistuin mis

Heb je net een nieuwe jurk met bijpassende hoed aangeschaft voor een tuinfeest op Buckingham Palace, krijg je te horen dat je - "tot onze grote spijt" - toch niet op het feestje mag komen. Het overkwam 500 leden van het Britse Women's Institute. Er bleken te veel uitnodigingen te zijn verstuurd. Een administratieve fout.

Het Women's Institute bestaat dit jaar 100 jaar en dat wordt gevierd met een feest in de paleistuin van koningin Elizabeth. Camilla, de vrouw van prins Charles, komt ook naar het feest op 2 juni, evenals de vrouw van prins Edward, Sophie Rhys-Jones.

Hoogtepunt

Veel van de vrouwen die de uitnodiging ten onrechte kregen, hebben al hoge kosten gemaakt. Want niet alleen moest er een nieuwe outfit komen, ook kost het feest 25 pond. Verder komen veel invitees van ver en hadden ze al een treinkaartje gekocht voor wat het hoogtepunt van het jaar moest worden.

De organisatie heeft de teleurgestelde vrouwen excuses aangeboden en hun geadviseerd de dure kleding terug te brengen naar de winkel. Op vertoon van de afwijsbrief zouden ze hun geld vast wel terugkrijgen. De toegangsprijs en de reiskosten krijgen ze terugbetaald. De vrouwen noemen het een schande dat er "zo'n puinhoop van is gemaakt".

Foutje

Maar wat ging er nu mis? Er mogen maximaal 8000 gasten op het feest komen, vanwege de veiligheid. Bij het versturen van de uitnodigingen is er een fout gemaakt met een spreadsheet, legt de vrouwenorganisatie uit in de brief.

De laatste keer dat het Women's Institute een royal garden party mocht geven, was in 1965, bij het halve-eeuwfeest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl