Steven Kruijswijk (l) met Martijn Keizer in zijn wiel
NOS Wielrennen

Kruijswijk: ik laat zien dat ik in vorm ben

Steven Kruijswijk was zaterdag dichtbij zijn eerste etappezege in de Ronde van Italië. De renner van Lotto-Jumbo reed ruim honderd kilometer in de aanval, maar redde het uiteindelijk niet. Toch is de Brabander niet ontevreden: "Ik heb laten zien dat de vorm er gewoon is en dat ik die de komende twee weken vaker kan laten zien."

Kruiswijk eindigde als 25ste, op ruim twee minuten van etappewinnaar Benat Intxausti uit Spanje. "Ik had de hele dag het gevoel dat ik voor de ritwinst reed. Alleen hoopte ik in de finale net wat meer voorsprong te hebben op de achtervolgers", reageert Kruijswijk vanaf de massagetafel in Langs de Lijn.

In het algemeen klassement speelt Kruijswijk geen rol van betekenis. De achterstand op rozetruidrager Alberto Contador bedraagt ruim elf minuten. "Doordat ik nu wat verder achterop sta krijg ik de ruimte, dus een ritzege is het doel voor de komende weken", aldus Kruijswijk.

Zondag

Kruijswijk heeft plannen voor de komende dagen. De rit van zondag is volgens ploegleider Jan Boven te vroeg voor Kruijswijk. "Maar het zou zomaar kunnen dat Martijn Keizer het dit keer gaat proberen", aldus Boven. "Het wordt in ieder geval weer een zware etappe. De bergen op het parcours zijn niet te onderschatten. De favorieten bepalen of een kopgroep kans van slagen heeft en tot nu toe rijden ze steeds heel hard. Het is onvoorspelbaar, maar we gaan het in ieder geval weer proberen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl