NOS Sport

Nadal: omstandigheden waren in mijn nadeel

ATP Rome 2015: Wawrinka-Nadal

Rafael Nadal reist door z'n nederlaag in Rome zonder Europese graveltitel naar Roland Garros. Dit overkwam de Spanjaard nog niet eerder. Toch wanhoopt de veertienvoudig grandslamkampioen niet.

"Ik voel dat ik goed sta te spelen. Misschien maak ik nog te veel fouten, maar ik denk dat ik alles onder controle heb", zei Nadal na zijn verlies in de kwartfinales tegen Stan Wawrinka, die met zijn aanvallende tennis veel indruk maakte.

Omstandigheden

"Hij raakte de bal fantastisch, vooral op de belangrijke momenten", complimenteerde Nadal zijn opponent. "Het was wel een factor dat we 's avonds speelden. De ballen stuitten lager, waardoor hij continu voor zijn slagen kon gaan. Overdag is de stuit wat hoger, wat het voor mij wat makkelijker had gemaakt."

Door het resultaat blijft Nadal zevende op de wereldranglijst, waardoor hij op Roland Garros ook lager geplaatst zal staan. Dit betekent dat hij in Parijs al voor de halve finales Novak Djokovic, Roger Federer of Andy Murray kan tegenkomen.

"Ik moet het accepteren, maar ik ben er klaar voor. Ik ken het centercourt van Roland Garros als geen ander", aldus een strijdbare Nadal. "De baan is groter en de ballen stuiten hoger. Dus ik ben ervan overtuigd dat ik goede partijen ga spelen. En zo niet, dan is het niet het einde van de wereld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl