Rafael Nadal stelt opnieuw teleur
NOS Sport

Nadal zonder masterstitel naar Parijs

Rafael Nadal kende een slechte generale voor Roland Garros, het grandslamtoernooi dat hij al vijf keer op rij op zijn naam heeft geschreven. Op het masterstoernooi van Rome, zijn laatste voorbereidingstoernooi, verloor hij in twee sets van Stan Wawrinka: 6-7 (7), 2-6.

In de eerste set gaf Nadal, teruggeworpen tot de zevende plaats op de wereldranglijst, tot twee keer toe een break voorsprong uit handen en in de tiebreak liet hij een voorsprong van 6-2 glippen.

Wawrinka maakte daar dankbaar gebruik van en stelde in de tweede set met dominant tennis de winst veilig. Het was de eerste ontmoeting tussen beiden sinds de finale van de Australian Open van vorig jaar.

Geliefde gravel

Met de nederlaag zet Nadal een punt achter een voor zijn doen teleurstellend verlopen reeks masterstoernooien op zijn geliefde gravel. In Monte Carlo werd hij in de halve finales verslagen door Novak Djokovic, vorige week in Madrid in de eindstrijd door Andy Murray.

De afgelopen jaren was het nog telkens de vraag wie Nadal, die het toernooi in Rome al liefst zeven keer won, van de drie titels (Monte Carlo, Madrid, Rome) af zou kunnen houden.

Wawrinka neemt het zaterdag in een Zwitsers onderonsje op tegen Roger Federer.

ATP Rome 2015: Wawrinka-Nadal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl