Maria Sjarapova jaagt op haar eerste graveltitel van het seizoen
NOS Sport

Sjarapova naar laatste vier, Kvitová strandt

Maria Sjarapova heeft zich zonder noemenswaardige problemen geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Rome. De Russin had weinig te duchten van Viktoria Azarenka, die in anderhalf uur aan de kant werd gezet: 6-3, 6-2.

Sjarapova jaagt in Rome op haar eerste titel op gravel van het seizoen. Sinds 2009 won ze ieder jaar in aanloop naar Roland Garros een toernooi, maar dat lukte haar dit jaar nog niet. In Stuttgart was Angelique Kerber te sterk, in Madrid zette Svetlana Koeznetsova haar de voet dwars.

Vorig jaar was de pupil van Sven Groeneveld nog de sterkste op Roland Garros, waar ze in de finale won van Simona Halep.

Vermoeidheid

Nadat Sjarapova de eerste set naar zich had toegetrokken, was het gauw over en uit voor Azarenka. De Wit-Russin klaagde tijdens een kantwissel tegen haar coach over vermoeide benen. Gisteravond rekende ze pas laat in drie sets af met de Roemeens Irena Begu.

Voor een plek in de halve finales neemt Sjarapova het zaterdag op tegen qualifier Daria Gavrilova, die met 6-2, 6-4 afrekende met Christina McHale.

Suárez Navarro verrast Kvitová

Carla Suárez Navarro bereikte ten koste van de als vierde geplaatste Petra Kvitová de halve finales van het graveltoernooi van Rome bereikt. De Spaanse was op de belangrijke momenten scherper dan de Tsjechische: 6-3, 6-2.

Waar Suárez Navarro vijf van de zes breekkansen wist te benutten, verzilverde Kvitová er slechts één. Op matchpoint sprong er een snaar in het racket van Suárez Navarro, waarna ze met een dropshot en een prachtige backhand alsnog de partij besliste.

Voor een plaats in de finale moet ze af zien te rekenen met Simona Halep. De Roemeense kende geen genade met haar landgenote Alexandra Dulgheru. Die kreeg weliswaar vijf breakpoints,maar wist er geen te benutten. Halep won met 6-1, 6-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl