Nog veel vraagtekens voor schaatsploeg Wüst

Nog veel vraagtekens voor ploeg Wüst

Voor Team4Gold heeft het startsein geklonken voor de voorbereidingen op het nieuwe schaatsseizoen. De schaatsploeg van Ireen Wüst kwam vrijdag bij elkaar op sportcentrum Papendal, waar de eerste training gepland stond.

Eind april maakte Wüst de oprichting van haar nieuwe schaatsploeg bekend. De afgelopen weken kreeg de ploeg steeds meer vorm, maar een sponsor ontbreekt nog steeds.

"Dat missen we absoluut. We zijn hard op zoek, maar dat doen de mensen achter de schermen”, aldus Wüst. “Wij moeten beginnen zo hard mogelijk te schaatsen. Want uiteindelijk tellen de prestaties op het ijs."

Twee mannen

Onlangs werden Antoinette de Jong, Melissa Wijfje en Jos de Vos toegevoegd aan de ploeg, maar het team is nog niet rond. Namen wenste Wüst niet te noemen, maar het is de bedoeling dat de ploeg die getraind wordt door Rutger Tijssen nog twee mannen vastlegt.

De verhalen dat Wüst van haar voormalige werkgever Team Continu de laatste maanden geen salaris ontving, ontweek ze vakkundig. "Daar kan ik niets over zeggen", sprak ze veelzeggend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl