FIFA-voorzitter Sepp Blatter
NOS Voetbal

Blatter is niet bang voor FBI

Sepp Blatter zegt komend jaar 'gewoon' naar de Verenigde Staten te reizen. De voorzitter van de FIFA wil daar de Copa América Centenario bijwonen. Tijdens dat toernooi treffen landenploegen uit Zuid-, Midden- en Noord-Amerika elkaar. "Zelfs als ik niet herkozen word als voorzitter van de FIFA ga ik daar heen", zei de Zwitser. "Want dan word ik op persoonlijke titel uitgenodigd."

Wat is hier zo bijzonder aan?, zou je zeggen. Maar Blatter reageert hiermee op de ESPN-documentaire over de FIFA eerder deze week. In de uitzending beweren de makers dat Blatter vreest voor het FBI-onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. En dat hij om die reden de Verenigde Staten voorlopig zou mijden.

Herkozen

Op vrijdag 29 mei zijn de FIFA-presidentsverkiezingen in Zürich. Aan het einde van die dag weet Blatter of hij een nieuwe termijn van vier jaar als preses van de wereldvoetbalbond tegemoet gaat. Zijn uitdagers zijn KNVB-voorzitter Michael van Praag, de Portugese oud-voetbalster Luis Figo en de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hoessein.

De Zwitser maakte vandaag bekend dat hij vasthoudt aan een WK in haar huidige vorm. "Ik vind 32 landen voldoende. Zo kunnen we het toernooi in 28 of dertig dagen afwerken."

Israëlisch conflict

De Zwitser, die zichzelf graag als wereldleider presenteert, houdt zich ook bezig met het conflict tussen Israël en Palestina. Hij gaat volgende week in gesprek met Benjamin Netanjahu en Mahmoud Abbas, de politiek leiders van beide staten. Hij hoopt een voetbalvete tussen beide landen op te lossen.

Palestina wil dat de FIFA Israël schorst, omdat spelers uit de Palestijnse competitie zou hinderen bij het reizen, bijvoorbeeld door de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl