Formule 1 heeft te lijden onder teruglopende belangstelling
NOS Sport

Vernieuwingen moeten Formule 1 spectaculairder maken

In de hoop de sport weer aantrekkelijk te maken voor een groter publiek, willen belanghebbenden verenigd in de Strategy Group de komende jaren een aantal regelwijzigingen doorvoeren in de Formule 1. De auto's moeten sneller en tanken moet weer worden toegestaan.

De koningsklasse van de autosport moet sneller en spectaculairder. Met die uitgangspunten kregen de teambazen met soms uiteenlopende belangen het vrijdag toch voor elkaar om na twee dagen vergaderen overeenstemming te bereiken over enkele nieuwe regels.

Vertrouwd racegeluid

Zo krijgen teams vanaf volgend jaar een vrijere keuze over de te gebruiken bandensoort. Een jaar later is het ook weer toegestaan om tijdens races te tanken. Bovendien moeten de bolides dan zeker vijf seconden per ronde sneller zijn en weer iets van hun oude racegeluid terugkrijgen.

De vernieuwingen, die nog wel door twee hogere instanties moeten worden goedgekeurd, moeten het antwoord zijn op de teruglopende aantallen televisiekijkers en bezoekers van circuits. Steeds meer teams hebben door die afnemende belangstelling moeite om overeind te blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl