NOS Nieuws

Voor de fans: Star Trek-huis te koop in Engeland

  • Rightmove
    Alleyne deed er tien jaar over om zijn huis tot Star Trek-woning om te bouwen
  • Rightmove
    Alleyne deed er tien jaar over om zijn huis tot Star Trek-woning om te bouwen
  • Rightmove
    Alleyne deed er tien jaar over om zijn huis tot Star Trek-woning om te bouwen

Geen luxueuze villa, maar gewoon een klein appartement in Hinckley. Tien jaar deed hij erover, Star Trek-fan en interieurontwerper Tony Alleyne, om zijn appartement in de Britse stad om te bouwen tot een Star Trek-woning. Het interieur doet aan als de binnenkant van een echte USS Voyager, het sterrenschip uit de Star Trek-serie.

Alleyne kan er alleen zelf niet van genieten; de 62-jarige interieurontwerper zit sinds 2013 in de gevangenis wegens het downloaden van meer dan 5000 foto's met kinderporno. Zijn vrouw wil nu van het huis af, omdat het huis nare herinneringen bij haar oproept. En dus staat het te koop.

Voor 70.000 pond, zo'n 100.000 euro, kunnen fans het huis kopen. "Stap in de USS Voyager en laat uw fantasie de rest doen", staat in de advertentie. "Dit appartement is uniek, dit vindt u nergens anders meer."

De buitenkant van het appartement in Hinckley, Leicestershire

Het huis had in in eerste instantie het interieur van het sterrenschip USS Enterprise. Alleyne wilde het in 2003 al verkopen voor zo'n 800.000 pond, ruim 1 miljoen euro. Toen het niet lukte om een geschikte koper te vinden, bouwde hij het huis om tot een sterrenschip uit een nieuwere Star Trek-reeks, de USS Voyager.

Geïnteresseerden moeten het geld wel zelf kunnen opbrengen; het appartement heeft geen keuken en de ramen zijn geblindeerd. De bank geeft daarom geen hypotheek op het huis. Ook mag het huis niet worden gebruikt als toeristische attractie.

  • Getty Images
    Tony Alleyne in 2003, toen zijn huis er nog uitzag als het sterrenschip Enterprise
  • Getty Images
    Tony Alleyne in 2003, toen zijn huis nog voordeed als het sterrenschip Enterprise

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl