Hans Biesheuvel, oud-voorman van MKB-Nederland
NOS Nieuws

Biesheuvel start nieuwe 'bank' voor MKB

Ondernemend Nederland (ONL), de ondernemersorganisatie van Hans Biesheuvel, stapt in de bemiddeling voor bedrijfsfinanciering. ONL gaat hiervoor samenwerken met de bestaande financieel dienstverlener Credion onder de naam De Nieuwe Ondernemersbank (DNOB).

Volgens Biesheuvel is er grote behoefte aan nieuwe mogelijkheden om aan kapitaal of krediet te komen bij het midden- en kleinbedrijf. Vooral voor bedrijven die tot 1 miljoen euro nodig hebben, is dat volgens Biesheuvel "bijna onmogelijk".

Geen nieuw platform, geen bank

Toch richt hij geen nieuw platform op. En het is, anders dan wat de naam doet vermoeden, ook geen bank, maar een bemiddelaar voor financiering. De bestaande financieel dienstverlener Credion, met 36 kantoren door het hele land, wordt langzaam omgevormd tot DNOB. Per 1 september komt er bij alle filialen naast "Credion" ook een bord "DNOB" op de muur.

Op termijn verdwijnt de naam Credion mogelijk helemaal. Dat is volgens Credion-oprichter Carlo van der Weg "afhankelijk van de ontwikkelingen". De samenwerking met ONL noemt hij een "commerciële kans". Credion krijgt er door het ondernemersnetwerk van ONL een groot aantal potentiële klanten bij.

Credion bemiddelt nu ook al voor bedrijven die op zoek zijn naar leningen of kapitaal. Bij de omvorming naar DNOB gaat het nog een stap verder, volgens Biesheuvel. "DNOB gaat bedrijven niet alleen helpen met financieringsaanvragen. We blijven ze begeleiden en monitoren, ook nadat ze aan financiering zijn geholpen."

Winst

Credion en de stichting ONL krijgen ieder 50 procent van de aandelen in DNOB. Volgens de oud-MKB-voorman is het niet lastig om de belangen van het op winst gerichte bedrijf Credion en het niet-op-winst-gerichte ONL te verenigen. "We zullen er nauw op toezien dat de tarieven van DNOB niet te hoog zijn." De verdiensten uit de onderneming zal ONL als aandeelhouder zoveel mogelijk terugstoppen in DNOB, zegt Biesheuvel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl