Een voorbijganger bekijkt het woningaanbod bij een makelaar
NOS Nieuws

'Huizenprijzen stijgen verder in 2016'

De woningmarkt trekt volgend jaar verder aan. Dat verwacht de Rabobank. Volgens de bank stijgen de huizenprijzen dit jaar met 1,5 tot 3,5 procent en volgend jaar met 2 tot 4 procent.

"Het gaat aanmerkelijk beter met de Nederlandse economie", zegt Rabobank-econoom Pieter van Dalen. Hij wijst erop dat er meer mensen aan het werk komen en dat is goed voor de woningmarkt. "Ook de lage hypotheekrente en het hogere consumentenvertrouwen zijn redenen waarom we een verdere groei verwachten."

De bank verwacht dat er volgend jaar zo'n 165.000 tot 185.000 woningen van eigenaar wisselen. Dat is ruim 2,5 procent meer dan voor dit jaar wordt verwacht.

Versoberd

Een sterk herstel van de woningmarkt wordt volgens de Rabobank in de weg gestaan doordat diverse regelingen zijn versoberd. Zo kunnen huishoudens minder lenen voor de koop van hun woning dan voorheen.

Van Dalen: "Deze negatieve factoren zijn minder sterk dan de positieve factoren, waardoor we al met al een gematigde verdere groei van de woningmarkt verwachten voor dit en komend jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl