Carlos Bacca leidt de makkelijke avond van Sevilla in

Sevilla opnieuw in finale Europa League

Sevilla heeft ten koste van Fiorentina de finale van de Europa League gehaald. De titelhouder zegevierde in Florence met 2-0, na vorige week in Andalusië al met 3-0 gewonnen te hebben.

Sevilla, dat in deze editie van de Europa League slechts één nederlaag leed (Feyenoord won in de groepsfase thuis met 2-0), kan op 27 mei in de finale in Warschau de eerste club worden die de UEFA Cup voor de vierde keer wint.

Pleit al snel beslecht

Halverwege de eerste helft was het duel al beslist. Na een vrije trap van Éver Banega caramboleerde de bal voor de voeten van Carlos Bacca, die van dichtbij raak schoot. Vijf minuten later legde Coke de bal na een diepe vrije trap terug op Daniel Carriço en ook hij trof van korte afstand doel.

Voordat de openingstreffer viel, was Fiorentina al dicht bij succes geweest via Gonzalo Rodriguez, wiens kopbal ternauwernood gestopt werd door Sergio Rico. Ook na de tegentreffers bleef de thuisclub dapper de aanval zoeken, hoewel de missie nu helemaal hopeloos was geworden.

De strijdlust van Fiorentina leverde voor de rust nog kansen op voor David Pizarro, Mati Fernández en Mohamed Salah en ook na de pauze waren de Florentijnen kansrijk, mede doordat de Spanjaarden gas terugnamen.

Ilicic mist strafschop

Josip Ilicic kreeg de beste kansen namens Fiorentina, de verliezend finalist van 1990. Hij verzuimde te scoren uit de rebound na een gestopt schot van Salah en stuitte na een mooi steekpassje van Milan Badelj op Rico. Ook toen hij na een overtreding van Grzegorz Krychowiak op Pizarro de bal op de stip mocht leggen, had de Sloveen geen succes en schoot hij hoog over.