Novak Djokovic moest diep gaan donderdagavond
NOS SportAangepast

Djokovic en Federer blijven op koers voor titel

Novak Djokovic is in de derde ronde van het masterstoernooi van Rome flink op de proef gesteld. De titelhouder had drie sets nodig om de Braziliaan Thomaz Bellucci van zich af te schudden: 5-7, 6-2, 6-3.

Bellucci, de nummer 68 van de wereld, had in de eerste set op 5-5 voldoende aan zijn enige breakpoint van de set. In het restant was het echter Djokovic, die tegen Nicolas Almagro ook al drie sets nodig had, die bepaalde wat er gebeurde.

Na precies twee uur was de zege een feit voor Djokovic, die in de derde set nog een break voorsprong uit handen gaf. Hij jaagt deze week op zijn vierde titel in Rome.

Vierde

Tevens mikt hij op zijn vierde eindzege op een masterstoernooi van het seizoen, na zijn toernooioverwinningen in Indian Wells, Miami en Monte Carlo. Vorige week liet hij het masterstoernooi van Madrid lopen.

Vrijdag gaat Djokovic de strijd aan met de Japanner Kei Nishikori, die Viktor Troicki met 6-4, 6-3 terugwees.

Roger Federer is nog drie zeges verwijderd van zijn eerste titel in Rome

Federer jaagt op eerste titel

Roger Federer heeft zich vrij eenvoudig bij de laatste acht geschaard op het masterstoernooi van Rome. De Zwitser, die nog nooit de titel wist te winnen op het Foro Italico, ontdeed zich in twee sets van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-3, 7-5.

Waar de eerste set nog in 26 minuten een gemakkelijke prooi was voor Federer, had hij het in het tweede bedrijf aanzienlijk lastiger met Anderson. De nummer zestien van de wereld, die veertien aces sloeg, weigerde zich over te geven en voorkwam op zowel 5-2 als 5-4 dat Federer het duel op eigen service in zijn voordeel besliste.

Nadat Federer op 5-5 voor de derde maal in de set had gebroken, was het een game later na vijf kwartier eindelijk raak. In drie ontmoetingen hoefde Federer nog nooit een set af te staan tegen Anderson.

Palmares

Federer mist het masterstoernooi van Rome nog op zijn palmares, evenals dat van Monte Carlo. De andere zeven masterstoernooien wist hij wel te winnen. In 2003, 2006 en 2013 stond de mondiale nummer twee in Italië in de eindstrijd. Felix Mantilla stak in 2003 een stokje voor een titel voor Federer, in 2006 en 2013 was Rafael Nadal te sterk.

Voor een plek bij de laatste vier neemt Federer het vrijdag op tegen Tomas Berdych, die Fabio Fognini in drie sets versloeg: 6-3, 3-6, 7-6 (2).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl