De tientallen slachtoffers worden geborgen
NOS Nieuws

Dodental Filipijnse fabrieksbrand stijgt tot boven 70

Het dodental als gevolg van de brand in een Filipijnse slippersfabriek is opgelopen naar 72. De lichamen zijn uit het gebouw gehaald en geborgen, maakte de brandweer bekend. De fabriek stond in de buurt van de hoofdstad Manilla, in de plaats Valenzuela.

Gisteren zei de burgemeester van Valenzuela dat er 62 werknemers werden vermist. De brandweercommandant zag toen al tientallen lichamen in het gebouw liggen, dat twee verdiepingen telt.

Laswerkzaamheden

Het vuur zou zijn ontstaan door laswerkzaamheden bij de hoofdingang; vonken die daarbij vrijkwamen, zouden de fabriek in lichterlaaie hebben gezet. Ook was er ook grote explosie, gevolgd door flinke rookwolken en enorme vlammen. De politie onderzoekt hoe het incident kon gebeuren en houdt ook rekening met brandstichting.

Het was lange tijd onduidelijk hoeveel mensen precies in de fabriek waren toen de brand uitbrak, waardoor de hulpwerkzaamheden werden bemoeilijkt. In de fabriek werken in totaal zeker tweehonderd mensen.

Omhelzen

Volgens een analist is het incident een flinke tegenslag voor de regering van president Aquino. Die heeft zich hard gemaakt voor het verbeteren van de veiligheid op de werkplek.

Volgens de vader van een van de slachtoffers wordt het lastig om de slachtoffers te identificeren. Hij zag in het gebouw vier stapels van verkoolde lichamen liggen. De slachtoffers leken elkaar te omhelzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl