Edgar Davids met fans van de Suriprofs
NOS Voetbal

Klein Paramaribo op De Toekomst

De traditionele benefietwedstrijd van de Suriprofs was woensdag terug van weggeweest. Ook de sfeer was terug, met volop muziek en eten. De Toekomst was even klein Paramaribo. Het geld dat werd opgehaald met het duel gaat naar verschillende maatschappelijke projecten in Suriname.

Voor 3.000 toeschouwers op de uitverkochte Toekomst wonnen de profs met Surinaamse roots met 2-1 van Jong Ajax. Namens het gelegenheidsteam maakten twee grote namen uit het Ajax-verleden hun opwachting, Edgar Davids en Clarence Seedorf. Pensionado Davids gaf zelfs de voorzet waaruit Ricardo Kishna het eerste doelpunt maakte. De 2-0 kwam op naam van Telstar-aanvaller Calvin Valies en namens Jong Ajax scoorde Sam Hendriks.

Glimlach

Jairo Riedewald had genoten van het samenspelen met grootheden als Seedorf en Davids. Hij koestert de teamfoto: "Het is niet zomaar een foto. Het is leuk om als jonge jongen dit mee te maken met zulke spelers. Ik geniet ervan. Al die mensen die gekomen zijn... Ik ga met een glimlach naar huis."

Evenals zijn andere teamgenoten kreeg Kishna voor en na de wedstrijd nog een boodschap van Seedorf mee. "Hij zei dat we moeten beseffen dat we bevoorrecht zijn", aldus de linksbuiten met een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. "We moeten alles uit onszelf halen en daar naar leven. Dat neem ik zeker mee."

  • ANP
    Het elftal van de Suriprofs
  • ANP
    Suriprofs
  • ANP
    Clarence Seedorf (r) in duel met Damil Dankerlui (l)
  • ANP
    Clarence Seedorf en fans bij Suriprofs

Obstakels

De laatste twee edities van de benefietwedstrijd konden om allerlei redenen niet doorgaan. De locatie, de datum, de beschikbaarheid van spelers vormen volgens Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo obstakels. "Het was ook dit keer weer lastig. Er zijn ploegen die nog competitiebelangen hebben, maar ook de tv-gelden spelen een rol. Ploegen zijn daarmee bezig."

De fans waren blij met de terugkeer van het duel en zorgden voor een aanstekelijke sfeer. "Suri, Suri, Suri", riep de spreekstalmeester. "Profs, profs, profs", was steevast het antwoord van het publiek. Het bleef na afloop nog lang gezellig op De Toekomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl