Omwonenden in Homs bekijken de schade na een bomexplosie vorige maand
NOS Nieuws

Veldslag tussen IS en leger Assad: ruim 100 doden

In Syrië zijn bij gevechten in de centrale provincie Homs zeker 110 doden gevallen. Strijders van de terreurorganisatie Islamitische Staat hebben zeker 70 militairen gedood bij een grote aanval op gebieden die in handen zijn van de Syrische leider Assad. Aan de kant van IS vielen zeker 40 doden, meldt een Syrische mensenrechtenorganisatie.

IS liet weten de stad al-Sukhna te hebben veroverd, in het oosten van de provincie. Hiermee heeft de terreurorganisatie een strategische weg in handen gekregen tussen Homs en de provincie Deir al-Zor. Al-Sukhna ligt op zo'n 300 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Damascus.

Gevechtsvliegtuig

IS beweert ook een Syrisch gevechtsvliegtuig uit de lucht te hebben geschoten in het gebied, maar dit wordt niet door andere bronnen bevestigd. Het Syrische leger heeft zich niet uitgelaten over de ontwikkelingen in al-Sukhna. Wel meldden de autoriteiten dat ze tientallen opstandelingen hebben gedood bij bombardementen in Homs.

Anderhalve week geleden gaf Assad tijdens een openbaar optreden toe dat het Syrische leger met tegenslagen kampt. Assad verscheen voor het eerst in lange tijd in het openbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl