NOS NieuwsAangepast

Doden bij aanval op hotel in Kabul

Gewapende mannen bestormen hotel Kabul

Bij de aanval op een hotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn vijf doden gevallen, onder wie een Amerikaan en twee Indiërs. Zes mensen raakten gewond. 54 mensen konden worden bevrijd.

De aanval heeft zeker vijf uur geduurd. De drie aanvallers zijn door de Afghaanse politie gedood. Op Twitter meldde een journalist eerder dat een Nederlander gewond raakte bij de aanval, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken kan dat vandaag niet bevestigen.

Gericht op buitenlanders

De aanval is opgeëist door de Taliban. Volgens een woordvoerder van de Taliban was de aanslag gericht op buitenlanders, zegt correspondent Joeri Boom in het NOS Radio 1 Journaal. "Het ging de Taliban vooral om de Amerikanen, die in het hotel een feestje vierden."

Het Park Palace Hotel zit op een plek die voor toeristen gevaarlijk kan zijn, zegt Boom. "Het is een opvallend hotel in het centrum van Kabul. Daar bevinden zich veel mogelijke doelen van de aanslagplegers, zoals gebouwen van de VN en vroeger ook van de NAVO. De Taliban weet dat als je in dat deel van de stad een aanslag pleegt, dat je dan zeker het nieuws haalt. Veel buitenlanders kiezen daarom voor een zwaarder bewaakt hotel of een wat minder opvallend hotel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl