NOS Nieuws

Tweede persoon in auto slachtoffer Amsterdam meldt zich

In de auto van de man die vannacht in Amsterdam-West werd doodgeschoten, zat een tweede persoon. De Amsterdamse politie zegt dat de man zich inmiddels heeft gemeld bij de politie en door rechercheurs wordt gehoord.

De man zat naast de 25-jarige Zaandammer die even na middernacht werd doodgeschoten op de De Clercqstraat. De politie deed al onderzoek naar berichten dat in de Volkswagen van het slachtoffer nog iemand zat.

Vanmiddag heeft de politie ook camerabeelden vrijgegeven van de twee schutters. Ze droegen zwarte, geblindeerde helmen en reden na de schietpartij op een donkere scooter richting de Bellamystraat.

Café gaat dicht

Kort voor de schietpartij waren de mannen in een waterpijpcafé. Op last van burgemeester Van der Laan gaat dat voor onbepaalde tijd dicht. De gemeente zegt dat een van de aanwezige bezoekers op de mannen heeft geschoten en dat de openbare orde ernstig is verstoord.

Beelden van de daders

De laatste jaren waren er volgens de gemeente vaker geweldsincidenten bij het café. De schutters zouden naar binnen zijn gegaan om hun slachtoffer te zoeken.

De man die bij de schietpartij om het leven kwam, was een bekende van de politie. Over zijn identiteit is verder niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl