spam op Twitter
NOS Nieuws

Twitter baalt van iPhone-spam

  • Leen Kraniotis

    Redacteur economie

  • Leen Kraniotis

    Redacteur economie

Als u Twitter gebruikt, heeft u het de afgelopen dagen vast al gemerkt. Een tijdlijn die overloopt van advertenties die een supergoedkope iPhone 6 beloven. Nep natuurlijk, want het is spam.

Twitter Nederland zegt enorm te balen van deze advertenties en het bedrijf probeert ze nu tegen te houden. Op een of andere manier zijn ze tot nu toe door de spamfilters van Twitter heengeglipt. De spam kwam van allerlei verschillende accounts.

"We hebben de afgelopen dagen helaas last gehad van specifieke spam-Tweets. Deze zaak nemen we erg serieus omdat we Twitter voor onze gebruikers juist zo veilig en leuk mogelijk willen houden. Dit is dan ook de reden dat we hier samen met ons hoofdkantoor in de V.S. continu op monitoren en waar nodig direct actie ondernemen."

Als het goed is zijn de advertenties vanaf vandaag niet meer of in ieder geval minder te zien.

Wie toch klikt op de spam, komt in veel gevallen op een nep-NOS-site terecht, waar in een nep-artikel de nep-iPhone-6-actie nog eens wordt aangeprezen. De NOS waarschuwde eerder al voor de site. De juristen van de NOS proberen de site offline te krijgen. Tot nu toe is dat niet gelukt, omdat de hosting provider ergens aan de andere kant van de wereld is gevestigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl