Andy Murray
NOS Sport

Zegereeks van Murray op gravel duurt voort

Andy Murray heeft de derde ronde van het masterstoernooi van Rome bereikt. De als derde geplaatste Schot deed dat ten koste van Jérémy Chardy: 6-4, 6-3.

De Fransman (ATP-38) kreeg de eerste breakpoints in de wedstrijd. Chardy, die vorig jaar in de tweede ronde Roger Federer had verrast, liet ze echter beide liggen, waarna de Schot een game later wel toesloeg. De tiende gravelzege van Murray op rij kwam vervolgens geen moment meer in gevaar.

Murray is bezig aan een opmerkelijke serie op gravel, normaal gesproken niet zijn favoriete ondergrond. Hij won twee weken geleden zijn eerste titel op gravel in München en versloeg afgelopen zondag Rafael Nadal in de finale van het masterstoernooi van Madrid.

"Ik ben zelf ook verbaasd over mijn resultaten op gravel", lachte Murray. "Ik hoop dat dit ik vasthoud tot Roland Garros."

Nadal verslaat qualifier

Nadal boekte op zijn beurt een eenvoudige zege op qualifier Marsel Ilhan: 6-3, 6-0. De Spanjaard stond negen keer in de finale in de Italiaanse hoofdstad en ging er zeven keer met de titel vandoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl