NOS Nieuws

Blok: ambtenaren blijf met mij praten over de cao

Blok: jammer hoe de vakbonden dit spelen

Minister Blok roept de vakbonden op om weer te komen praten over de nieuwe cao voor rijksambtenaren. De bonden schortten eind april het overleg op, omdat de minister volgens hen met te weinig geld over de brug komt.

De minister wil heel graag verder met het overleg, zo schrijft hij in een brief aan de bonden. Hij komt niet met nieuwe voorstellen, maar denkt wel dat ze er samen uit kunnen komen. "Ik zie hier nog voldoende perspectief en ik ben en blijf uiteraard van harte bereid het overleg over de cao voort te zetten," staat in de brief.

Niet roepen

Volgens Blok hebben vooral oudere rijksambtenaren enkele "gedateerde luxe-regelingen" en moet dat in de cao-onderhandelingen besproken worden. "Laten we om tafel zitten", zegt de minister voor aanvang van de ministerraad. De vorige cao is al meer dan vier jaar afgelopen. De ambtenaren willen daarom 3 procent loonsverhoging en een compensatie voor de periode dat er geen cao was.

Laten we om tafel zitten en niet van tevoren roepen: 'jouw eisen zijn onredelijk en ik wil niet verder praten'.

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst

Blok is niet te spreken over de harde opstelling van de bonden. "Laten we niet van tevoren roepen: 'jouw eisen zijn onredelijk en ik wil niet verder praten'", zegt hij. "Het is heel jammer dat ze het op zo'n manier spelen. Dat helpt niet."

Wat de minister betreft, kunnen de bonden en de minister "vandaag weer overleggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl