NOS Sport

Pacquiao als held ontvangen in Manilla

  • EPA
    Manny Pacquiao is terug in Manilla
  • EPA
    Manny Pacquiao zwaait naar zijn fans vanuit de open bus
  • EPA
    Manny Pacquiao gaat op de foto met twee fans
  • EPA
    De nationale pers rukte uit om Manny Pacquiao te kunnen fotograferen en spreken

Manny Pacquiao is woensdag bij terugkomst op de Filipijnen als held ontvangen. De 36-jarige bokser, die 'het gevecht van de eeuw' verloor van Floyd Mayweather, ging in een open bus door de straten van de hoofdstad Manilla. Duizenden fans juichten hem toe.

Het feit dat Pacquiao, die een mitella droeg vanwege zijn geopereerde schouder, de bokswedstrijd had verloren werd hem niet kwalijk genomen. "Lang leve Manny", was te lezen op T-shirts en spandoeken. "Ondanks dat hij heeft verloren, hij is voor ons een winnaar", zei een van de toeschouwers.

Pacquiao als held ontvangen in Manilla

Pacquiao is behalve bokser ook congreslid in de Filipijnse provincie Sarangani. Hij zit in het laatste jaar van zijn huidige termijn, maar hij wilde tijdens een speciaal belegde persconferentie niet ingaan op eventuele plannen om zich verkiesbaar te stellen. Hij wilde wel wat kwijt over een ​mogelijk tweede gevecht tegen Mayweather.

"Hopelijk komt er een rematch. Maar voordat ik weer kan vechten, zal ik eerst helemaal moeten herstellen van mijn schouderblessure", zei Pacquiao, die meer dan 100 miljoen dollar verdiende aan het gevecht. "Ik deed het niet voor het geld, maar voor mijn fans. Ik wilde mijn fans vermaken met een goed gevecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl