Niek Kimmann

BMX-verrassing Niek Kimmann blijft bescheiden

Als eerstejaars senior direct een wereldbekerwedstrijd BMX winnen; Niek Kimmann deed het afgelopen weekend op de crossbaan van Papendal. Een enorme stunt, ook al werd hij vorig jaar in Rotterdam wereldkampioen bij de junioren.

"Alles viel gewoon perfect op z'n plek", zegt de 18-jarige Kimmann. "Ik had van tevoren ook niet verwacht dat ik ging winnen. Het was bijna een droom. Voor mijn gevoel ging alles in slow-motion."

Niek Kimmann, op naar de BMX-top

Baan 8

Kimmanns zege kreeg nog meer glans, omdat hij ervoor had gekozen om uit baan 8 te starten. Dat is de buitenste baan en daarom de moeilijkste startpositie, omdat er bij de eerste bocht direct naar binnen gesneden moet worden. Maar Kimmann wist wat hij deed.

"Als je van 8 wint, krijgt je dubbel prijzengeld", legt hij uit. "Het publiek ging helemaal tekeer omdat ik in 8 stond. Ze stonden achter me. Hier gaan we gewoon voor, dacht ik toen."

Rio 2016

Wat gaat de toekomst Kimmann brengen? De Olympische Spelen? "Dan moet ik me eerst zien te kwalificeren. Zover durf ik nog niet te kijken. Het is al uniek dat ik nu met de top meekan. Ik ga er vanuit dat ik de komende jaren nog doorgroei."

BMX-talent Kimmann zegeviert in Arnhem

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl