Rook boven de hoofdstad Sanaa na luchtaanvallen gisteren
NOS Nieuws

Geen bombardementen, wel gevechten in Jemen

In Jemen wordt ondanks het staakt-het-vuren nog altijd gevochten. Arabische nieuwszenders melden dat in meerdere steden vannacht is geschoten, maar dat er geen bombardementen meer zijn uitgevoerd.

Saudi-Arabië werd het met de Houthi-rebellen in Jemen eens om voor vijf dagen de wapens neer te leggen, zodat noodhulp de bevolking kan bereiken. Het bestand ging gisteravond in.

Onder meer bij de stad Dhale in het zuiden van het land werd het bestand al na een half uur geschonden, meldt persbureau AP. Houthi-rebellen zouden de stad onder meer met tanks en mortiergranaten hebben bestookt. Over slachtoffers is nog niets bekend.

Bombardementen vlak voor bestand

In de uren voordat het staakt-het-vuren van kracht werd, voerde de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië nog bombardementen uit. De hoofdstad Sanaa werd zwaar getroffen; er zouden zeker 90 doden en 300 gewonden zijn gevallen.

Nadat het bestand om 22.00 uur Nederlandse tijd van kracht was geworden, voeren schepen met hulpgoederen richting Jemenitische havens. Het is nog de vraag of de hulporganisaties erin slagen om in de komende vijf dagen alle Jemenieten van hulp te voorzien, omdat veel wegen door de bombardementen onbegaanbaar zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl