Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic stelt na inzinking orde op zaken

Ondanks een opmerkelijke inzinking heeft titelhouder Novak Djokovic de derde ronde van het masterstoernooi in Rome bereikt. De Servische nummer één van de wereld versloeg Nicolas Almagro met 6-1, 6-7 (5), 6-3.

Djokovic domineert dit jaar de ATP Tour en stevende - na een rustperiode van drie weken, waarin hij het masterstoernooi van Madrid links liet liggen - ook tegen de Spanjaard op een comfortabele zege af. Bij een 5-2 voorsprong in de tweede set verslapte hij echter en Almagro maakte daar dankbaar gebruik van.

De Spaanse gravelbijter maakte de achterstand ongedaan en won daarna geheel tegen de verhoudingen in ook nog de tiebreak. In de derde set stelde Djokovic orde op zaken, maar de overtuiging ontbrak daarbij.

ATP Rome 2015: Djokovic-Almagro

Wawrinka ontsnapt

Stan Wawrinka stond tegen Juan Monaco een set en een break achter, maar de als achtste geplaatste Zwitser voorkwam toch een vroegtijdige uitschakeling. Hij won met 4-6, 6-3, 6-2.

Nadat hij in februari in Rotterdam de titel pakte, slaagde Wawrinka er niet meer in twee wedstrijden achter elkaar te winnen. In Rome, waar hij in 2008 de finale haalde, hoopt hij die serie te doorbreken.

Stan Wawrinka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl