Jorien ter Mors kiest haar eigen weg, ook nu ze bij Afterpay zit
NOS Schaatsen

Ter Mors vindt ploeg voor langebaanwedstrijden

Jorien ter Mors heeft onderdak gevonden bij Team Afterpay. Ze krijgt bij de Groningse formatie de vrijheid om het shorttracken te combineren met schaatsen op de langebaan.

Ter Mors koos onlangs haar eigen weg, nadat gesprekken met onder andere de ploeg van coach Marianne Timmer waren stukgelopen. De 25-jarige Twentse vond uiteindelijk dat het goede aanbod van Team Continu te veel gericht was op de langebaan.

Eigen weg

De reden dat Ter Mors toch voor een ploeg heeft gekozen is simpel. "Als ik langebaanwedstrijden rijd, doe ik dat alleen in het pak van Team Afterpay. Maar verder volg ik helemaal mijn eigen weg", zegt Ter Mors tegenover het AD. Ze zal zodoende voor het grootste gedeelte van het seizoen te vinden zijn bij shorttracktrainers Jeroen Otter en Kip Carpenter.

Dat Ter Mors haar langebaanwedstrijden gaat rijden bij een sprintploeg is niet helemaal zonder reden. De olympisch kampioen op de 1.500 meter wil zich komend seizoen ook iets meer gaan bezighouden met de sprintafstanden.

Gerritsen

Team Afterpay, dat onderdeel is van schaatsacademie iSkate, wordt getraind door Dennis van der Gun. De ploeg kende vorig jaar succes met Floor van den Brandt. Afterpay bestaat verder uit Bo van der Werff, Anice Das, Emma van Rijn, Rosa Pater, Mayon Kuipers en Bente van de Berge. Misschien komt daar in de persoon van Annette Gerritsen nog één iemand bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl