Tom Brady is de NFL voor vier duels geschorst voor zijn rol in 'Deflategate'.
NOS Sport

Deflategate: NFL schorst superster Brady vier duels

De National Football League in Amerika heeft quarterback Tom Brady van New England Patriots hard aangepakt. Hij wordt voor vier duels geschorst voor zijn rol in het schandaal rond de te zachte ballen op weg naar de Super Bowl, de finale van het American Football-seizoen.

Forse boete

New Engeland Patriots kreeg een boete van 1 miljoen dollar - de hoogste in de geschiedenis van de NFL - en de club mag in de jaarlijkse 'draft' twee spelers minder uitkiezen. Volgend jaar moet de club de eerste draft-ronde aan zich voorbij laten gaan, het jaar erop de vierde.

De NFL startte een onderzoek toen bleek dat bij het duel tussen New England Patriots en Indianapolis Colts in januari elf van de twaalf ballen te zacht waren. Twee materiaalmannen waren verantwoordelijk voor het laten ontsnappen van de lucht. New England won het duel met 45-7 en plaatste zich daarmee voor de Super Bowl, die het team ook winnend afsloot.

Profijt

Uit onderzoek van de NFL bleek dat Brady op de hoogte moet zijn geweest van het gesjoemel. Hij had kennelijk profijt van de zachtere ballen, die meer grip bieden en trager door de lucht vliegen. Brady werd zelfs gekozen tot waardevolste speler in de NFL.

Komt Brady er met een verbanning van vier duels vanaf, beide betrokken materiaalmannen zijn voor het leven geschorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl