Ondanks de crisis maakte de ING Bank in 2011 winst
NOS Nieuws

Megaclaim van Amerikaans-Cubaanse familie voor ING

De Amerikaans-Cubaanse broers Villoldo hebben een megaclaim ingediend bij ING, van tussen de 1,7 en 5 miljard dollar.

Een woordvoerder van de bank bevestigt een bericht uit de Financiële Telegraaf, waarin staat dat hier vragen over gesteld zijn tijdens een aandeelhoudersvergadering.

De Villoldo's zeggen financieel nadeel te hebben geleden doordat ING de sancties tegen Cuba niet naleefde. Als ING en andere banken bezittingen van Cuba hadden bevroren, dan hadden Amerikaanse instanties die kunnen afnemen. De broers hadden dan een deel van die bezittingen kunnen opeisen, omdat hun familiebezit destijds door het communistische regime is genationaliseerd en hun vader is gedwongen zelfmoord te plegen.

ING kreeg eerder een boete van de Amerikaanse autoriteiten voor het niet naleven van de sancties tegen Cuba. De familie heeft bij meer banken claims uitstaan.

Een woordvoerder van de bank wijst erop dat de claim nog door een rechter beoordeeld moet worden. De bank heeft tegen de aandeelhouders daarom ook gezegd dat het nog de vraag is of en hoeveel schadevergoeding eventueel daadwerkelijk betaald zal moeten worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl