Shota Arveladze hoeft Ajax niet te betalen
NOS Voetbal

Ajax verliest rechtszaak tegen Arveladze

Ajax heeft de rechtszaak die het had aangespannen tegen oud-speler Shota Arveladze verloren. De Amsterdammers meenden enkele miljoenen tegoed te hebben van de voormalige spits.

De Georgiër kwam in 1997 naar de eredivisie waarna Ajax miljoenen overmaakte naar Arveladzes oude club Dinamo Tblisi.

De fiscus zag een aantal van die betalingen als betalingen aan de spits zelf. Omdat de Belastingdienst die betalingen aanmerkte als nettoloon, vond de fiscus dat Ajax daar nog belasting over moest betalen. De club was echter van mening dat dit brutoloon betrof, waardoor het de betaalde naheffing van ruim 1,2 miljoen euro op Arveladze wilde verhalen.

De rechtbank bepaalde maandag dat Ajax geen recht had op een vergoeding en moet daardoor de gemaakte proceskosten van Arveladze betalen. De club heeft nog wel de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Ajax wilde zelf nog niet op het nieuws reageren. De club gaat de uitspraak eerst nader bestuderen en besluit dan pas wat te doen.

Cohen: allemaal lafaards bij Ajax

Rob Cohen, die Arveladze jarenlang bijstond als zaakwaarnemer en later in zijn strijd met Ajax, reageerde tegenover de NOS opgelucht. "We hebben lang gevochten, maar eindelijk gewonnen. Er heerst een feeststemming bij de familie Arveladze thuis."

"Als Ajax denkt dat het om brutoloon ging, dan zijn zij verplicht om de Belastingdienst te betalen. De werkgever is dan verantwoordelijk."

Op de vraag wat de volgende stap van de Amsterdammers zou moeten zijn, reageerde hij resoluut. "Ajax moet nu eens goed in de spiegel gaan kijken. Ze hebben twaalf miljoen voor Shota gekregen toen hij naar Rangers ging. Dit verdient hij niet."

"Het zijn allemaal lafaards. Van der Sar, Overmars, de oude en de nieuwe directie. Shota doet wel eens mee met Lucky Ajax maar krijgt dan een slap handje of men loopt dan met een grote boog om hem heen. Ze weten dat ze fout zitten dus ontlopen ze hem, alles om maar niet het gesprek met hem aan te gaan over deze zaak."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl