De Twente-spelers Hakim Ziyech en Jésus Corona vieren de 1-0

Twente met speels gemak langs Dordrecht

FC Twente heeft z'n laatste thuisduel van deze competitie gewonnen. Met bij vlagen speels voetbal werd degradant FC Dordrecht met 3-0 opzijgezet.

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en creëerde al snel een paar kansen. Een schot van Youness Mokhtar belandde echter in de armen van doelman Filip Kurto en Hakim Ziyech gleed in naar buitenspel riekende positie de bal hoog over. Kort voor rust stond Kurto, bij zijn club verkozen tot speler van het jaar, paraat bij een vrije trap van Ziyech, die even later vol de lat raakte.

In de 57ste minuut brak FC Twente alsnog de score open. Ziyech wist vanaf links Jesús Corona bereiken die eerst een Dordtse verdediger uitkapte en vervolgens ook Kurto verschalkte. Een minuut later had Felipe Gutiérrez op aangeven van opnieuw Ziyech de 2-0 op zijn schoen, maar het stiftje van de Chileen ging net naast.

De rake kopbal van aanvoerder Andreas Bjelland besliste een kwartier voor tijd de ongelijke strijd. De Twentse fans, die een teleurstellend seizoen achter de rug hebben, werden op de valreep nog getrakteerd op een fraaie treffer van de voet Corona; zijn stiftje trof wél doel en bepaalde de eindstand op 3-0.