PEC neemt 'revanche' voor verlies in bekerfinale

Tomás Necid, matchwinner in Groningen
    Hans Hateboer (l) in duel met Ben Rienstra

PEC Zwolle heeft een beetje revanche genomen voor de verloren bekerfinale. In de Euroborg werd FC Groningen met 1-0 verslagen. Met die zege verzekerde zich van minimaal een zevende plaats in de eindrangschikking en dus van deelname aan de play-offs.

De thuisploeg was in de gezapige eerste helft wel iets dreigender, maar tot meer dan twee schoten van Jarchinio Antonia leidde dat niet.Groningen-keeper Peter Van der Vlag, die als veteraan mocht debuteren, kreeg een schot van Bart van Hintum te verwerken.

Het beeld bleef na rust ongewijzigd. Van der Vlag kreeg hulp van de paal bij een vrije trap van Van Hintum.

De winst ging toch naar PEC. Invaller Tomás Necid schoot na gerommel in de Groninger defensie van dichtbij binnen. Michael de Leeuw raakte in de slotfase namens Groningen nog de paal.