Voorzitter Claus Weselsky van de machinistenbond GDL
NOS Nieuws

Duitse machinistenstaking beëindigd

In Duitsland is de machinistenstaking zoals gepland vanochtend om 09.00 uur beëindigd. Wel zal het nog uren duren voor de treinen weer volgens het boekje rijden. Pas in de loop van de middag kunnen treinreizigers weer grotendeels op de dienstregeling vertrouwen, zeggen de Duitse spoorwegen.

De vijfdaagse staking werd uitgeroepen door de machinistenvakbond GDL. Het was hun achtste treinstaking in een jaar tijd. De GDL eist niet alleen een hoger loon en kortere werktijden voor de machinisten, maar ook erkenning als vakbond. Deutsche Bahn onderhandelt alleen met de grootste vakbond voor het treinpersoneel in Duitsland.

Pauze

De GDL ging deze week niet in op oproepen uit de politiek om een bemiddelaar in te schakelen. Onder de reizigers en in de politiek is toenemende ergernis over de vele stakingen.

De GDL heeft verklaard dat er voorlopig geen nieuwe stakingen op het programma staan. GDL-voorzitter Weselsky zegt "dat het land en de treinreizigers een pauze verdiend hebben, waarin Deutsche Bahn kan nadenken over een reactie op onze eisen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl