NOS Nieuws

Gestolen smartphone terug dankzij foto met 'Kromo'

Als je een smartphone steelt, kan je die maar beter niet te uitbundig gebruiken. Tenminste, als je niet tegen de lamp wil lopen. Een fotootje met een BN'er leidt ertoe dat Omroep Brabant-verslaggever Jan Waalen zijn gestolen iPhone hoogstwaarschijnlijk terugkrijgt.

Waalen ontdekte na een bezoek aan de sportschool in zijn woonplaats Tilburg dat zijn portemonnee en zijn iPhone 6 waren gestolen. Via de app 'Zoek mijn iPhone' zag hij op zijn tablet dat de nieuwe eigenaar onderweg was naar Schiphol. "Ik kon zo echt alles volgen", zegt Waalen bij Omroep Brabant. "Waar hij naartoe liep, wanneer hij stilstond. Alles."

Het wordt helemaal een sterk verhaal als de man met de gestolen telefoon op het vliegveld zwemster Ranomi Kromowidjojo tegen het lijf loopt, die onderweg is naar een trainingskamp in Turkije. Hij gaat met haar op de foto. "Ik wist niet wat ik zag", zegt Waalen. "De man herkende ik niet, maar de vrouw... Dat was gewoon Ranomi Kromowidjojo!"

Waalen waarschuwde de politie, die de man later in Amsterdam kon oppakken. Hij werd herkend op basis van de foto met Kromowidjojo. De politie zegt dat hij een smartphone bij zich had, waarschijnlijk dus de gestolen iPhone. Kromowidjojo zelf is ook verbaasd. "Dit is wel echt bizar", aldus de olympisch kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl