Derrick Rose legt aan voor een worp, J.R. Smith probeert hem af te stoppen
NOS Sport

Bulls leiden na 'buzzerbeater' Rose

Chicago Bulls heeft in de play-offs van de NBA het derde duel met Cleveland Cavaliers gewonnen en leidt nu in de best-of-seven serie met 2-1. Dankzij een 'buzzerbeater' van Derrick Rose werd het in Chicago 99-96.

Cleveland kwam in het spannende vierde kwart tien seconden voor tijd langszij dankzij een driepunter van J.R. Smith. Het laatste woord was echter aan Rose, die met een fabuleuze driepunter in de zoemer Chicago alsnog de zege bezorgde. Rose was bovendien topscorer met dertig punten.

James passeert illuster drietal

LeBron James maakte 27 punten voor Cleveland en noteerde 14 assists. Hierdoor passeerde hij Tony Parker, Steve Nash en Larry Bird op de eeuwige ranglijst van meeste assists in de play-offs van de NBA. James staat nu op 1.073.

Alleen Jason Kidd (1.263 assists), John Stockton (1.839) en Earvin 'Magic' Johnson (2.346) maakten meer play-off-assists.

Voorsprong Clippers

Los Angeles Clippers kwam op 2-1 door Houston Rockets met 124-99 te verslaan. J.J. Redick blonk uit met 31 punten. Chris Paul maakte bij de Clipps zijn rentree na een hamstringblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl