NOS Sport

Eerste nederlaag van 2015 voor Serena Williams

Eerste nederlaag Serena Williams in 2015

Op het WTA-toernooi van Madrid is Serena Williams getrakteerd op haar eerste nederlaag van 2015. De nummer één van de wereld, in 2012 en 2013 nog winnares op het Spaanse gravel, had niets in te brengen tegen Petra Kvitová: 2-6, 3-6.

Voor Williams, die in Madrid negentien partijen op rij ongeslagen was, is het pas de eerste officiële nederlaag van het seizoen. De winnares van de Australian Open werd alleen tijdens het demonstratietoernooi om de Hopman Cup, een voorbereidingstoernooi op de Australian Open, twee keer geklopt.

WTA Finals

Tijdens de WTA Finals, vorig jaar oktober, leed de Amerikaanse in de groepsfase tegen Simona Halep voor het laatst een nederlaag. In de finale haalde Williams toen overigens haar gram.

Vorig jaar meldde Williams zich nog met een heupblessure af voor haar duel met Kvitová, toen ging het om een kwartfinalepartij in Madrid. Ditmaal betrad ze de baan wel, maar na vijf kwartier kon ze de Manola Santana alweer verlaten.

Vijf jaar geleden

Vijf jaar geleden verloor Williams voor het laatst een partij in de Spaanse hoofdstad. Toen werd ze in de derde ronde in drie sets verslagen door de Russin Nadia Petrova.

Kvitová gaat het in de finale opnemen tegen de Russin Svetlana Koeznetsova, die eerder op de dag ook voor een verrassing zorgde door titelhoudster Maria Sjarapova uit te schakelen: 6-2,6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl