NOS Sport

Eindelijk weer de beste volleyballers in Oranje

Volleyballers met nieuw elan de zomer in

De Nederlandse volleybalmannen hopen zich eind deze maand via een dubbele confrontatie met Spanje te plaatsen voor het EK. Daarvoor zijn de beste spelers van het land bijeengekomen. Logisch, zou je denken, maar dat was het de afgelopen jaren niet.

Ervaren krachten als de aan de kant geschoven Rob Bontje en Kay van Dijk waren even helemaal klaar met Oranje en toenmalig bondscoach Edwin Benne. Met de wisseling van de wacht - Gido Vermeulen nam stokje over van Benne - is er echter nieuw elan gekomen rond de nationale ploeg. "Het is een compleet nieuw verhaal", vat Van Dijk bondig samen.

Extra rustmoment

Vermeulen is, anders dan zijn voorganger, aan de slag gegaan met een brede selectie. Daardoor hoeft niet iedereen de hele zomer aan de bak. Tot genoegen van Bontje, die na een lang seizoen bij de club meer rust gegund wordt. "Ik denk dat iedereen goed voor zichzelf kan bepalen wanneer hij een extra rustmomentje nodig heeft", aldus de 34-jarige routinier.

Bovendien snijdt het mes aan twee kanten, beseft Vermeulen. "Ook jongere spelers moeten kansen krijgen. En oudere spelers kunnen helpen belangrijke wedstrijden te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl